O osnivačicama


Kristina, Katarina i Martina

Predsjednica: Kristina Ribarić

Idejna začetnica Kocke željna akcija i promjena, uvjerena da je sve moguće i da sami kreiramo stvari oko sebe. Diplomirala je na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu i od tada radi kao socijalni pedagog u osnovnoj školi. Ujedno završava Školu za kibernetiku i sistemsku terapiju, koordinira i supervizira asistente u nastavi, volontere koji pomažu u učenju u školi, osoblje djece s teškoćama u dječjem vrtiću, razne projekte i događanja na otoku (ne)vezana za Kocku. Voli sport, povremeno završi u planinama, voli putovati svijetom, gledati dokumentarne filmove, čitati knjige, piti čaj, volontirati i volontere/ke Kocke.

Potpredsjednica: Katarina Ribarić

Optimist je s iskustvom u Kocki. Voli životinje, poeziju, trčanje, čokoladu i crtane filmove. Po zanimanju je prof. sociologije i filozofije. Ravnateljica je Pučkog otvorenog učilišta kojim pokušava mijenjati rapsku kulturnu scenu. Ponosna je što volonteri/ke Kocke godinama rade bitnu razliku na radost djece i mladih. Prva je od Kockinih volontera nagrađena kao Volonter godine 2009.

Tajnica: Martina Španjol

Nakon završenog stručnog magisterija na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, smjer računovodstvo, zaposlena je u poduzeću «Kvarner» d.o.o. iz Raba kao voditelj računovodstva. Majka je dvije prekrasne malene djevojčice. Nakon majčinskih i poslovnih obveza slobodno vrijeme provodi volontirajući u Udruzi «Kocka». Jedna od osnivačica i tajnica Udruge «Kocka», realist u udruzi. Voli šetnju i igru s djecom, čitati i spavati.